Poluprovodnička zaštitna folija

Proizvodnja poluvodičkih uređaja počinje nanošenjem izuzetno tankih filmova materijala na silikonske pločice. Ovi filmovi se talože jedan po jedan atomski sloj koristeći proces koji se zove taloženje pare. Precizna mjerenja ovih tankih filmova i uvjeti koji se koriste za njihovo stvaranje postaju sve kritičniji kako se poluvodički uređaji poput onih koji se nalaze u kompjuterskim čipovima skupljaju. DeepMaterial se udružio sa dobavljačima hemikalija, proizvođačima alata za procese taloženja i drugima u industriji kako bi razvio naprednu šemu za praćenje taloženja tankog filma i analizu podataka koja pruža mnogo poboljšani pogled na sisteme i hemikalije koje formiraju ove ultratanke filmove.

DeepMaterial pruža ovoj industriji osnovne alate za mjerenje i podatke koji pomažu u identificiranju optimalnih uvjeta proizvodnje. Rast tankog filma taloženja parom zavisi od kontrolisane isporuke hemijskih prekursora na površinu silicijumske pločice.

Proizvođači poluprovodničke opreme koriste metode mjerenja DeepMaterial i analizu podataka kako bi poboljšali svoje sisteme za optimalan rast filma za taloženje parom. Na primjer, DeepMaterial je razvio optički sistem koji prati rast filma u realnom vremenu, sa znatno većom osjetljivošću u poređenju sa tradicionalnim pristupima. Sa boljim sistemima za praćenje, proizvođači poluprovodnika mogu pouzdanije istražiti upotrebu novih hemijskih prekursora i kako slojevi različitih filmova reaguju jedni na druge. Rezultat su bolji “recepti” za filmove idealnih svojstava.

Pakovanje i testiranje poluprovodnika Specijalni film za smanjenje viskoznosti UV zraka

Proizvod koristi PO kao materijal za površinsku zaštitu, uglavnom se koristi za QFN rezanje, rezanje podloge za SMD mikrofon, rezanje podloge FR4 (LED).

Poluprovodnička PVC zaštitna folija za LED urezivanje/okretanje kristala/ponovno štampanje

Poluprovodnička PVC zaštitna folija za LED urezivanje/okretanje kristala/ponovno štampanje