Sklop pametnog sata

Primjena montaže pametnog sata DeepMaterial ljepljivih proizvoda

Ljepilo za pametni sat, fitness tracker i narukvice
Nenametljivi pametni satovi koji se nose na zapešću sve su važnija karakteristika svakodnevnog života. Oni bilježe fizičku aktivnost i podatke vezane za zdravlje koji se mogu prikupiti i procijeniti putem aplikacije. Integracija moderne elektronike u ove pametne narukvice otvara put za mnoge moguće primjene. Fitness trackeri su podložni mnogim vanjskim utjecajima i izrađeni su od visokokvalitetnih komponenti. Ovo se mora uzeti u obzir u fazi projektovanja.

Komponente pametnog sata i primjene ljepila
Najvažnije komponente u pametnom satu za praćenje su brojni senzori koji se koriste za snimanje različitih podataka. Senzori (tehnologija optičkih senzora) za položaj, kretanje, temperaturu ili broj otkucaja srca integrirani su unutar narukvice ili na površini koja je u kontaktu s kožom. Osim toga, mnogi uređaji za praćenje fitnesa imaju opciju upozoravanja korisnika na određene događaje putem vibracije. Informacije se mogu prikazati putem jedinica za prikaz kao što su statusne LED diode ili mini displeji. Ostale komponente fitnes trackera su modul procesora, mrežni modul i baterija.

Sve komponente su u potpunosti integrirane u narukvicu i konačni proizvod bi trebao biti nešto ugodno za nošenje. Ljepila se često koriste za montažu ovih komponenti. U nastavku ćete pronaći pregled najčešćih aplikacija za pametne satove, fitness trackere i narukvice:

Montaža objektiva
Montaža baterije
Montaža senzora
Montaža toplotnih cijevi
Montaža FPC-a
Montaža PCB-a
Montaža na mrežicu za zvučnike
Deco/Logo montaža
Fiksiranje dugmeta
Laminacija ekrana
Zaštita i uzemljenje
pokrivanje