Sklop ekrana ekrana

Montaža ekrana Primjena ljepljivih proizvoda DeepMaterial
Sa povećanjem digitalizacije u svim oblastima našeg života, sve više se koristi monitori i ekrani osetljivi na dodir. Pored ekrana za pametne telefone, tablete i TV ekrane, skoro svi moderni kućni aparati, uključujući mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova i frižidere, sada su opremljeni displejima.

Monitori visoke klase su zahtjevni: moraju biti udobni za čitanje, moraju biti otporni na lomljenje i moraju ostati čitljivi tokom cijelog vijeka trajanja proizvoda. Ovo je posebno izazovno za displeje u automobilima i pametnim telefonima ili fotoaparatima, jer se ne očekuje da požute uprkos izloženosti sunčevoj svetlosti i drugim klimatskim stresorima. Posebno formulirano optičko ljepilo Deepmaterial-a je dizajnirano da bude optički prozirno i ne žuti (LOCA = Liquid Optically Clear Adhesive). Dovoljno su fleksibilni da presretnu toplinski stres između različitih podloga i smanje Mura defekte. Ljepilo pokazuje odličnu adheziju na staklo premazano ITO, PMMA, PET i PC i očvršćava u roku od nekoliko sekundi pod UV svjetlom. Dostupna su ljepila dvostrukog očvršćavanja koja reagiraju na atmosfersku vlagu i pouzdano očvršćavaju u zasjenjenim područjima unutar okvira zaslona.

Za zaštitu ekrana od vanjskih utjecaja kao što su atmosferska vlaga, prašina i sredstva za čišćenje, Deepmaterial Form-in-Place brtve (FIPG) mogu se koristiti za istovremeno spajanje i zaptivanje ekrana i ekrana osjetljivog na dodir.
Aplikacija Display Technology

Zbog visokih estetskih zahtjeva i zahtjeva za vizualno besprijekornim komponentama u LED ekranima, LCD ekranima i OLED ekranima, optički prozirni ljepila i druge komponente koje podržavaju tehnologiju prikaza su neke od najtežih sirovina za rukovanje, proizvodnju i sastavljanje. Tehnologija displeja zahteva materijalne mogućnosti i prateće komponente za poboljšanje performansi ekrana, smanjenje zahteva za baterijom i optimizaciju interakcije krajnjeg korisnika sa elektronskim uređajima za prikaz. .

Kako se usvajanje Interneta stvari (“IoT”) nastavlja, tehnologija ekrana nastavlja da se širi u većini aplikacija krajnjih potrošača, sada u aplikacijama u transportu, medicinskim uređajima na mjestu pružanja njege, kućnim aparatima i drugoj bijeloj tehnici, računarskoj opremi, industrijskoj oprema Discovery, medicinski nosivi uređaji i tradicionalne aplikacije poput pametnih telefona i tableta.

Poboljšajte pouzdanost, funkcionalnost i performanse
Deepmaterials su bili rani pioniri u tehnologiji prikaza koja je poboljšala pouzdanost, funkcionalnost i performanse uz smanjenje potrošnje energije. Naša ekspertiza za sirovine, dugoročni strateški odnosi s najvećim inovatorima u nauci o materijalima za ekrane i proizvodnja svjetske klase u sofisticiranom okruženju čistih prostorija omogućavaju nam da pomognemo kupcima da smanje troškove dizajna i nabavke omogućavajući ranu inovaciju u složenosti tehnologije prikaza. Često smo u mogućnosti da dizajniramo rješenja koja kombinuju željeno poboljšanje vibracija displeja sa spajanjem displeja, upravljanjem toplotom, mogućnostima zaštite od elektromagnetskih zračenja, upravljanjem vibracijama i pričvršćivanjem modula u jedan sklop za isporuku u okviru većeg sklopa ekrana. Optički prozirna ljepila i drugi estetski osjetljivi materijali se skladište, rukuju, pretvaraju i pakuju za montažu u čistoj prostoriji klase 100 kako bi se osigurali vizualno savršeni sklopovi bez kontaminacije.

Deepmaterial nudi optičko lijepljenje za elektroniku i automobilske displeje, optičko lijepljenje ljepila za ekran osjetljiv na dodir, tekućeg optički prozirnog ljepila za ekran osjetljiv na dodir, optički prozirnih ljepila za oled, prilagođenu proizvodnju lcd optičkih ljepila i jednokomponentnog mini LED i lcd optičkog ljepila za lijepljenje za metal na plastiku i staklo