Smart Speaker Assembly

Smart Speaker Assembly Primena DeepMaterial ljepljivih proizvoda

Ljepilo za pametno sastavljanje zvučnika
Danas su zvučnici elektronski uređaj u svakom potrošačkom uređaju. Osim na tržištu kućne zabave za tradicionalne zvučnike, Bluetooth zvučnike i surround sisteme, oni se također koriste u avionima i automobilima različitih veličina.

Osim dizajniranja sjajnih proizvoda, efikasna proizvodnja je ključna za proizvođače zvučnika kako bi ostali ispred konkurencije. Ljepila igraju važnu ulogu u tome, ali njihov potencijal za poboljšanje produktivnosti još nije u potpunosti ostvaren.

Ljepila koja otvrdnjavaju svjetlom mogu pomoći proizvođačima zvučnika da poboljšaju efikasnost. Dok su visoka čvrstoća, potpuna prozirnost, električna provodljivost ili dobra svojstva brtvljenja često jedno od najvažnijih svojstava ljepila, kada su u pitanju zvučnici, zvuk je ono što se računa. Njihov kvalitet zvuka može se poboljšati podešavanjem fleksibilnosti ljepila kako bi se osiguralo optimalno prigušivanje vibracija, posebno za pokretne dijelove zvučnika. Fleksibilnost i snaga su potrebni za zaštitu zvučnika od oštećenja uzrokovanih udarima, udarima ili jakim vibracijama.

Za osnovne zvučnike, ljepila se koriste u gotovo svemu, od malih čepova za prašinu do magneta i T-jorkova. Općenito govoreći, kompletno rješenje za sklapanje zvučnika može uključivati:
· zaptivni prsten koji okružuje
· Završetak žice zvučne zavojnice
· Konus do poklopca za prašinu do zvučne zavojnice
· Konus se omota oko šasije/okvira
· Cone Surround
· pauk na šasiju/ram
· glasovna zavojnica na zavojnicu
· Gornja ploča do šasije
· Sklop magneta i ploča

Jedinstvena rješenja za specifične primjene:
Namotaj zvučne zavojnice: potreban je nizak osmotski viskozitet za dobru pokrivenost i dobar kvalitet zvuka
Žičani ekseri: Koristite naše instant ljepilo da pričvrstite kablove/žice na konus

Zvučnici su složeni sklopovi koji se u velikoj mjeri oslanjaju na ljepljivu tehnologiju za spajanje više dijelova zajedno. Značajne promjene u kombinacijama podloga, geometriji i standardima performansi zahtijevaju korištenje širokog spektra tehnologija ljepila. Deepmaterial može pružiti rješenje za sve aplikacije zvučnika.