Primjena fotonaponske energije vjetra DeepMaterial ljepljivih proizvoda

Ljepilo visokih performansi za sklapanje pametnih naočara
Deepmaterial pruža industriji vjetroturbina rješenja za vezivanje, zaptivanje, prigušivanje i ojačanje od temelja do vrha lopatice.

Globalno tržište obnovljive energije brzo raste zbog potrebe za alternativnim izvorima energije koji bi zamijenili tradicionalne izvore energije ograničenim zalihama. Inovacije su na čelu ovog rasta, uz održavanje sigurnosti i isplativosti novih tehnologija.

Trake visokih performansi se široko koriste na tržištu obnovljivih izvora energije zbog svoje svestranosti i raznovrsnosti svojstava. Ovaj blog post će raspravljati o nekim od aplikacija u kojima se traka koristi na tržištu obnovljive energije.

Energija vjetra
Energija vjetra je proces korištenja strujanja zraka kroz vjetroturbine za proizvodnju električne energije. Popularan je obnovljivi izvor energije jer ne proizvodi stakleničke plinove i ne zahtijeva puno prostora.

Energija vjetra ima neke nedostatke, a traka se koristi kako bi se prevladali neki od njih. Vjetroturbine se često postavljaju u nekim od najsurovijih okruženja na svijetu, od pustinja do središta mora, što može dovesti do određenog opterećenja turbinama.

Zaštitne folije se koriste za zaštitu lopatica vjetroturbina izloženih teškim uvjetima.

Vortex generatori optimizuju protok vazduha oko korena lopatice, vezani trakom visokih performansi, a takođe se koriste u dizajnu aviona za slične primene.

Vjetroturbine također mogu biti izvor buke i vibracija. Zupci su dizajnirani da smanje buku oštrice i poboljšaju podizanje snage i učvršćeni su trakom visokih performansi. Proizvod je pogodan za fabričku instalaciju i naknadnu ugradnju zbog odlične adhezije na temperaturama ispod nule.

Da bi se optimizirali koeficijenti podizanja, otpora i momenta, Gurney zakrilci su pričvršćeni za površinu oštrice pomoću trake visokih performansi.