Mini Vibration Motor Bonding

Mehanička montaža za vibracione motore na PCB
Mini vibracioni motori / vibracioni motori na kovanice, takođe poznati kao vibratori bez osovine ili palačinke. Integriraju se u mnoge dizajne jer nemaju vanjske pokretne dijelove i mogu se pričvrstiti na mjesto jakim trajnim samoljepljivim sistemom za montažu.

Postoji mnogo metoda za montažu vibracionog motora na štampanu ploču (PCB), svaka sa svojim prednostima i nedostacima. Neke tehnike su specifične za različite tipove motora, različite tehnike montaže su podijeljene u četiri glavne grupe:
· Metode lemljenja
· Pričvršćivači i kopče
· Injekcijsko oblikovani nosači
· Metode ljepila i ljepila
Jednostavan način montaže je metoda ljepila i ljepila.

Metode ljepila i ljepila
Mnogi od naših vibracijskih motora su cilindrični i nemaju klinove kroz rupe ili se mogu montirati na SMT. Za ove motore moguće je koristiti ljepilo kao što je ljepilo, epoksidna smola ili sličan proizvod za montažu motora na PCB ili drugi dio kućišta.

Zbog svoje jednostavnosti, ovo je popularna metoda za prototipove i eksperimentatore. Takođe, odgovarajući lepkovi su široko dostupni i generalno su jeftini. Ova metoda podržava motore sa olovom i motore sa terminalima, oba omogućavaju fleksibilne mogućnosti montaže.

Morate obratiti pažnju na to da je ljepilo dovoljno čvrsto da pričvrsti motor. Čvrstoća ljepila može se lako poboljšati pravilnim nanošenjem na čiste površine. Imajte na umu da se ljepilo 'niskog cvjetanja' s visokim viskozitetom (tj. nemojte koristiti cijano-akrilat ili 'super ljepilo' – radije koristite epoksid ili hot-melt) kako bi se osiguralo da tvar ne uđe u motor i ne zalijepi unutrašnjost mehanizam.

Za dodatnu zaštitu, možda biste željeli razmotriti naše inkapsulirane vibracijske motore, koje je općenito lakše zalijepiti.

Kako odrediti pravi ljepilo za vaš DC mini vibracioni motor
Ako želite dodati dodatnu živost svom DC mini vibracionom motoru, poželjet ćete koristiti pravo ljepilo. Nije svako ljepilo stvoreno jednako, a postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru ljepila. Evo ključnih točaka koje treba uzeti u obzir kada odlučujete koje ljepilo koristiti: udari motor je vodootporan i ne oštećuje motor.

Kada kupujete DC mini vibracioni motor, važno je odrediti vrstu ljepila koja će najbolje funkcionirati za motor. Dostupne su različite vrste ljepila, a važno je odabrati onaj koji će biti najefikasniji za vaš motor. Ako ne znate koje će ljepilo najbolje funkcionirati za vaš motor, možete pokušati koristiti nekoliko različitih vrsta kako biste vidjeli koji je najbolji za vas. Na kraju, važno je biti sigurni da ljepilo neće uzrokovati nikakvu štetu vašem motoru. Ako je tako, možda ćete htjeti zamijeniti motor.

DeepMaterial Vibration Motor Adhesive Series
DeepMaterial nudi najstabilnije ljepilo za spajanje mikro elektronskih motora, jednostavan je za rukovanje i automatizaciju.