Slučaj u Japanu: Prednosti DeepMaterial UV curable System

U Japanu, kompanije visoke tehnologije bave se puno malih elektronskih komponenti, spajanje je najvažniji dio montažne trake. Neke od ovih japanskih kompanija koriste naš DeepMaterial višenamjenski UV ljepilo za očvršćavanje za obradu malih elektronskih komponenti.

UV LED sistemi za očvršćavanje se brzo usvajaju za očvršćavanje lepkova u fabričkim montažnim linijama širom sveta. Niski operativni troškovi, dug životni vek i nisko održavanje samo su neki od razloga.

UV LED rješenja za očvršćavanje se koriste za očvršćavanje ljepila jer nude niže operativne troškove, poboljšane mogućnosti sistema zbog toga što su poluprovodnički uređaji i ekološke prednosti bezbednijeg radnog okruženja. Ljepila za industrijske procese velikog obima moraju održavati kontrolu procesa kako bi zadovoljili rigorozne zahtjeve krajnjih korisnika. Primene za očvršćavanje UV ljepila uključuju: elektroniku, medicinske, filmove osjetljive na pritisak i mnoge druge proizvodne procese.

Prednosti DeepMaterial UV Curable System
DeepMaterial se brzo stvrdnjavaju, jednokomponentni UV očvrsni lepkovi, zaptivači, premazi, mešavine za zalivanje i inkapsulaciju ubrzavaju produktivnost i efikasnost. Nude odličnu adheziju na staklo, metale, keramiku, gumu i većinu plastike.

Prednosti DeepMaterial spojeva koji se očvršćavaju na UV zračenju
· Izuzetno brzo vrijeme obrade
· Formulisano u krutim, polufleksibilnim i fleksibilnim vrstama
· Dostupan u aplikatorima za špric
· Bezbedan za životnu sredinu, bez emisije isparljivih materija ili para
· Dugotrajno skladištenje na sobnoj temperaturi

Karakteristike i svojstva DeepMaterial višenamjenskog UV ljepila
Kao i kod svih proizvoda u seriji višenamjenskih ljepila za UV očvršćavanje DeepMaterial, specifične ocjene variraju u viskoznosti, tvrdoći, toplinskim i električnim svojstvima, ali se mogu prilagoditi kako bi odgovarale vašim potrebama primjene.

Dostupni su za upotrebu sistemi za sušenje slobodnih radikala i katjonskih UV zraka. Sadrže razne oligomere, monomere, aditive i fotoinicijatore. Ove tečne mješavine polimeriziraju se kada su izložene odgovarajućoj talasnoj dužini/intenzitetu UV svjetla. U mnogim slučajevima brzina očvršćavanja je od nekoliko sekundi do nekoliko minuta i ljepilo se može koristiti za precizno pozicioniranje. Ove formulacije za liječenje na zahtjev ne zahtijevaju toplinu i skraćuju vrijeme isporuke kupaca, poboljšavajući njihovu konkurentnost/profitabilnost na tržištu.

Od pogona diskova do proizvodnje poluvodiča do automobilske elektronike do displeja do štampanih ploča, naša sveobuhvatna linija UV polimernih epoksida, akrilata, uretana prednjači u smanjenju troškova rada/montaže. Ovi proizvodi se mogu praktično dozirati ručno/automatski i zahtijevaju malo proizvodnog prostora. DeepMaterial višenamjenska serija ljepila za UV očvršćavanje pokazuje odličnu termičku stabilnost, nisko skupljanje, optičku jasnoću, otpornost na termičke cikluse, hemikalije, vlagu, rastvarače, istovremeno ispunjavajući sigurnosne, zdravstvene i ekološke probleme. Specijalni tipovi imaju mehanizme sekundarnog termičkog očvršćavanja za zasjenjena područja i punila od nanosilike za poboljšane performanse.

Čvrsti UV i dvostruko očvršćavajuća ljepila
Čvrsti proizvodi za polimerizaciju svjetlom stvrdnjavaju na zahtjev za precizno poravnanje između podloga koje zahtijevaju precizno pozicioniranje. Imaju dobra svojstva vlaženja i visoku optičku jasnoću. Tvrdi premazi koji se očvršćavaju UV-zracima štite prozirne plastične podloge kao što su polikarbonati, polimetilmetakrilati od grebanja, uobičajenih hemikalija, mrlja. Koriste se na automobilskim farovima, ekranima osetljivim na dodir i zaštitnim naočarima. Proizvodi za UV stvrdnjavanje i dualnu UV/terminu stvrdnjavanja su razvijeni za napredne zahtjeve performansi. Važno je napomenuti da će proizvodi dvostrukog očvršćavanja efikasno očvrsnuti u „zasjenjenim“ područjima sa umjerenom izloženošću toplini.

Fluorescentna jedinjenja koja se očvršćavaju na UV zračenju
Specifični razredi koji sadrže plavo fluorescentno sredstvo mogu se koristiti za poboljšanje kontrole kvaliteta. Stvrdnuti proizvodi za UV sušenje mogu se pregledati korištenjem “crnog svjetla”. Često se koriste za pozitivnu identifikaciju/autentifikaciju. Ovo se može riješiti ručno. Plavi fluorescentni agens dobro je u kontrastu sa više podloga/komponenti i omogućava laku inspekciju čak i za materijale dubokog očvršćavanja. Dodaje se ograničena količina fluorescentnog agensa i njihovo dodavanje ne utiče na karakteristike performansi/obrade uključujući dubinu očvršćavanja. Elektro-optički automatski uređaji omogućili su povećanu složenost dizajna i prepoznavanje šupljina koje mogu biti štetne u primjenama lijepljenja/konformnog premaza. „Sjaj“ fluorescencije UV očvrsnutih sistema bio je od suštinskog značaja za povećanje brzine obrade, u obezbeđivanju pouzdanosti, eliminaciji bilo kakvih nedostataka uz ispunjavanje ciljnih specifikacija. Na zahtjev, plavi fluorescentni agensi mogu se ugraditi u druge proizvode DeepMaterial višenamjenskog UV očvršćavanja adheziva.

DeepMaterial je proizvođač epoksidnih silikonskih ljepila za visokotemperaturno UV očvršćavanje i dobavljač fleksibilnog UV očvršćavajućeg optičkog ljepila u industriji uv ljepila, na tržištu ljepila koji se stvrdnjavaju u UV svjetlu, isporučujemo ljepila za plastično lijepljenje koji se stvrdnjavaju u UV zrakama, strukturalne UV-očvršćavajuće tophezive vodootporne strukturno UV ljepilo za plastiku na metal i staklo i tako dalje

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......
Kontaktirajte nas odmah!