Slučaj u Njemačkoj: DeepMaterial ljepilo za magnetno lijepljenje elektromotora

U Njemačkoj je elektromotor zrela industrija. Dakle, magneti su posvuda, kao i magnetna veza. To je aplikacija koja se koristi u širokom spektru industrija, uključujući električne mašine, električne alate, automobilsku industriju, audio i video opremu, kućne aparate i druga polja. Proizvodnja e-motora, posebno je industrija u procvatu u kojoj magnetno vezivanje igra vitalnu ulogu – posebno kada je u pitanju efikasnost vožnje.

Da bi zadovoljio proizvodne potrebe njemačkih kupaca, DeepMaterial nudi sveobuhvatnu liniju ljepila za magnetno vezivanje. U kombinaciji sa tehničkom ekspertizom i visokokvalitetnim sistemskim rešenjima opreme podržavamo inženjere u njihovom dizajnu i proizvodnom procesu.

Kako funkcionišu magnetni lepkovi?
Ljepila za spajanje magneta funkcionišu tako što ispunjavaju čak i najsitnije praznine kako bi se magnet sigurno učvrstio na mjestu kroz izdržljivu vezu visoke čvrstoće.

Površinski trajni magneti (SPM)

Magneti su vezani za vanjsku površinu laminiranog čeličnog rotora koji se rotira. Stoga, ljepilo treba biti dovoljno čvrsto da odoli centrifugalnoj sili.

Interni trajni magneti (IPM)

Magneti su vezani unutar rotora ili statora. Ovo se obično radi tako što se magneti spuštaju u postojeće utore i spajaju ih.

Industrijska ljepila za lijepljenje metala, stakla, magneta i sklopova motora
Metalni ili strukturalni adhezivi koji stvrdnjavaju aktivatorom doveli su do tehnološke revolucije poznate kao „hladno vezivanje“. Ova vrsta tehnologije skraćuje vrijeme montaže povezano s industrijskim lijepljenjem metala i stakla i montažom motora i magneta. Materijali se stvrdnjavaju nakon izlaganja UV/vidljivoj svjetlosti, toplini (za područja sjena) ili aktivatoru (za neprozirne površine). Ljepila spajaju staklo, metal, plastiku, keramiku, magnete, punjeni najlon, fenolnu plastiku i poliamid, kao i različite podloge. Brzo stvrdnjavanje štedi prostor, rad i troškove usklađenosti sa propisima, čineći sastavljanje proizvoda lakšim i efikasnijim za proizvođače.

Rešenja za vezivanje materijala su superiornija u odnosu na tradicionalne metode (kopče ili opruge)
Zbog ravnomjernog opterećenja i hermetičkog zatvaranja otvora, izbjegavaju vibracije i koroziju – čime se produžava dug vijek trajanja uređaja. Lakoća automatizacije omogućava smanjenje troškova i pojednostavljen rad.

Prednosti DeepMaterial magnetnih lepkova:
· Sprečava zračne praznine
· Izbjegava vibracije
· Čini ih otpornim na udarce
· Za poređenje: mehaničke metode ometaju magnetno polje i također će dovesti do lokalnog stresa na magnet (sklon habanju). Također, zračne šupljine će dovesti do vibracija i mogu uzrokovati stvaranje toplotnih džepova (gubitak efikasnosti).

Doziranje je ključ za rješenje DeepMaterial
Proteklih godina dizajnirali smo, izgradili i integrirali napredna rješenja opreme za naše kupce. Od tekućina razrijeđenih u vodi do visokoviskoznih pasta, stvrdnjavanja širokog spektra ljepila, zaptivača i drugih industrijskih tekućina poput akrila, anaerobnih tvari, cijanoakrilata i epoksida.

Sa DeepMaterial visokokvalitetnim sistemskim rješenjima opreme, nudimo kompletnu liniju, sveobuhvatno testiranje i globalnu inženjersku podršku na licu mjesta kako bismo pomogli u konsultacijama, popravkama, zajedničkom razvoju proizvoda, dizajnu po narudžbi i još mnogo toga kako bi se zadovoljile potrebe naših kupaca za magnetno spajanje.

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......
Kontaktirajte nas odmah!