Slučaj u Indoneziji: ljepilo za montažu mini vibracijskog motora

Vibracioni motori su važna komponenta elektronike. Kao tržište u nastajanju, Indonezija ima mnogo proizvođača livnica elektronike, većina ovih proizvođača svakodnevno se bavi vezivanjem vibracijskog motora. A ljepilo je lakši način rada, DeepMaterial nudi DC Mini vibracione motorne ljepljive proizvode za indonežansko tržište montaže elektronike.

Vibracijski motori
Uz moderne aplikacije kao što su ekrani osjetljivi na dodir ili kontroleri za igre, uobičajena metoda koja se koristi za pružanje povratnih informacija je vibracija. Baš poput trepćućeg svjetla ili audio signala, vibracija je efektivan pokazatelj da je radnja registrirana. Postoje dva glavna oblika: ERM (cilindrični) i Coin vibracioni motori.

ERM (Eccentric Rotating Mass) vibracioni motori su jednostavno motori koji vrte pomak mase od centra rotacije. Imaju faktor cilindričnog oblika, a masa i rotirajuća osovina često su izloženi.

Vibracioni motori na kovanice takođe koriste rotirajuću ofsetnu masu, samo u ravnom i manjem obliku koji je potpuno zatvoren, a ne izložen. Umjesto dužeg cilindričnog vratila sa dugom osovinom i pomaknutom masom, osovina je vrlo kratka, a unutrašnjost sadrži ravnu masu koja je pomaknuta od centra rotacije (tako da može stati u obliku novčića). Stoga su oni kategorički i ERM motori po mehanizmu; međutim, uobičajena je industrijska praksa da se izloženi cilindrični vibracioni motori nazivaju ERM vibracijski motori, a faktor oblika novčića da se nazivaju Vibracioni motori sa kovanicama ili palačinkama.

Montažni vibracioni motori
Vibracioni motori često sjede na/unutar kućišta ili direktno na PCB. Vibracione motore možete jednostavno zalijepiti ljepilom ili ljepilom, to je popularan i jeftin način montiranja.

Mnogo je prednosti korištenja ljepila za mikro motore, kao što su jednokomponentni UV ljepila. Ova ljepila su jaka, brza i imaju dug vijek trajanja. Imaju odličnu teksturu i lake su za rad. Ljepila također čine proizvode mnogo lakšim.

Kako odrediti pravi ljepilo za vaš DC mini vibracioni motor
Ako želite dodati dodatnu živost svom DC mini vibracionom motoru, poželjet ćete koristiti pravo ljepilo. Nije svako ljepilo stvoreno jednako, a postoji nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru ljepila. Ključne točke koje treba uzeti u obzir pri odlučivanju koje ljepilo koristiti: udari motor je otporan na vodu i ne oštećuje motor.

DeepMaterial DC Mini vibracioni motor ljepilo je ljepilo koje pričvršćuje vibrirajuće uređaje na površine. Često se koristi u medicinskoj industriji za pričvršćivanje medicinskih uređaja na pacijente. Također se koristi u procesu proizvodnje za pričvršćivanje dijelova na površine. Ljepilo se također koristi za proizvodnju muzičkih instrumenata i drugih uređaja. Ima jako ljepilo koje omogućava pričvršćivanje na različite površine. Takođe se lako nanosi i uklanja. DC Mini Vibration Motor Adhesive je siguran za upotrebu na koži i nije toksičan. DeepMaterial DC Mini vibracioni motor ljepilo je najbolji izbor za lijepljenje vašeg DC Mini vibracionog motora.

DeepMaterial je industrijski dobavljač ljepila od epoksidne smole za mikro elektromotore, ljepilo za magnetno vezivanje za magnete u elektromotorima, najbolje najjače vodootporno epoksidno ljepilo za plastiku na metalnu smolu i beton, industrijsko VCM rješenje za ljepilo za elektromotor za glasovnu zavojnicu, industrijska elektronika za vruće taljenje proizvođači komponenti epoksidnih ljepila i zaptivača ljepila

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......
Kontaktirajte nas odmah!