Slučaj u Koreji: Upotreba PCB adhezivnog ljepila na elektronici

PCB industrija u Koreji je veoma poznata i ogromna, tako da je i korejski PCB lepak takođe ogromno tržište. Veliki i poznati korejski proizvođač PCB-a kupuje PCB ljepilo od DeepMaterial-a, što je uzrokovalo dobar kvalitet našeg ljepila i široku upotrebu.

Elektronska industrija u velikoj mjeri ovisi o tiskanim pločama kao glavnim komponentama. PCB koristi ljepljive materijale za kapsuliranje komponenti, konformni premaz, spajanje žice i spajanje komponenti za površinsku montažu.

Karakteristična štampana ploča je višeslojna plastična ploča sa odbrambenom plastičnom oblogom. U početku su proizvođači koristili hardver za pokrivanje ploča. Oni su međusobno povezivali višeslojne ploče 'kroz inovaciju koristeći izbušene rupe. Smanjenje komponenti i ploče je podstaklo 'inovacije za površinsku montažu' tokom 1980-ih. Sa inovacijom za površinsku montažu, segmentni kontakti su direktno vezani za dijelove podloge na vanjskoj strani ploče. To je omogućilo da se uklone spojevi kroz ploču i izbušeni otvori.

Postoji značajna upotreba PCB ljepila, u osnovi prirodnog, prema sljedećem:
· Konformni premaz ploča sa električnim kolom
· Zalivanje i kapsuliranje elektronskih komponenti
· Pričvršćivanje žice
· Lepljenje komponenti za površinsku montažu (SMC)

Aktivnosti vezivanja
Konformni premazi
Iako to nije rigorozno posljedica mjere držanja ljepila, možete koristiti slične vrste žvakaće gume. Na primjer, silikoni, akrili, poliuretani i epoksidni ljepilo za PCB. Poenta je isporučiti oblogu koja se sigurno drži i pokriva svu ploču i njene dijelove. Konformna obloga se obično koristi za zaštitu ploče od prirodnih faktora, na primjer,

Kratki spojevi.
· Vlaga i plijesan mijenjaju pomoćnu temperaturu (obično od – 40ºC do +200ºC)
· Korozija
· Konformno pokriveni PCB-i su zaštićeni od prirodnih oštećenja i mehaničkih i električnih prepreka.

Inkapsulacija i zalivanje
To je strategija za pokrivanje malih površina ili prostora materijalom koji će zaštititi dijelove od fizičkih i ekoloških oštećenja. Dijelovi za enkapsulaciju također daju dodatnu zaštitu.

Mase za zalivanje obično pokazuju odlična sintetička svojstva i visoko prianjanje na plastiku i metale, a to su materijali za razvoj držača i dijelova.

Uobičajeni sokovi koji se koriste za kapsuliranje su akrili, silikoni, poliuretani i epoksidi, a posljednji su u pravilu definicije koje ublažavaju UV zračenje.

Slično, postoje različite tehnike za ilustraciju elektronskih segmenata, posebno projektovanje i trim. Za projektovanje se koristi sličan lepak kao i za pripremu, iako se pretinac generalno eliminiše nakon što se rastegne.

Različit od ciklusa zalivanja gdje se držač pretvara u osnovni dio segmenta. Uglavnom, uljepšavanje uključuje infuziju prethodno otopljenih termoplastičnih smola u obliku koji sadrži elektronske komponente ili hardver.

DeepMaterial epoksidni ljepilo za PCB
Tehnologija spajanja PCB ploča ima visoke zahtjeve, primenljivo okruženje je složeno,
a istovremeno su potrebni različiti indikatori učinka; Ljepljivi proizvodi serije DeepMaterial mogu zadovoljiti potrebe različitih tačaka primjene i široko se koriste u raznim elektroničkim proizvodima.

DeepMaterial je najbolje vodootporno strukturalno ljepilo za plastiku na metal i staklo proizvođača, isporučuje neprovodno epoksidno ljepilo za zaptivanje elektronskih komponenti na PCB-u, poluvodičke ljepile za elektroničku montažu, niskotemperaturno očvršćavanje bga flip chip-a, epoksidni procesni materijal za ljepilo i materijal za ljepljenje on

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......
Kontaktirajte nas odmah!