Slučaj u Turskoj: Jednostavan način spajanja induktora

Induktor je jednostavan, ali važan element u radio opremi. Turska ima mnogo poznatih proizvođača radio opreme, ovi proizvođači se bave spajanjem induktora provjerenom tehnikom: lijepljenje ljepilom. Jednostavan je za rukovanje, pouzdan, efikasan i jeftin.

Induktor, koji se također naziva zavojnica, prigušnica ili reaktor, pasivna je električna komponenta s dva terminala koja pohranjuje energiju u magnetskom polju kada električna struja teče kroz nju. Induktor se obično sastoji od izolirane žice namotane u zavojnicu.

Kada se struja koja teče kroz zavojnicu promijeni, magnetsko polje koje varira u vremenu inducira elektromotornu silu (emf) (napon) u vodiču, opisano Faradayevim zakonom indukcije. Prema Lenzovom zakonu, inducirani napon ima polaritet (smjer) koji se protivi promjeni struje koja ga je stvorila. Kao rezultat toga, induktori se protive bilo kakvim promjenama struje kroz njih.

Mnogi induktori imaju magnetno jezgro napravljeno od željeza ili ferita unutar zavojnice, koje služi za povećanje magnetskog polja, a time i induktivnosti. Uz kondenzatore i otpornike, induktori su jedan od tri pasivna linearna elementa kola koja čine elektronska kola. Induktori se široko koriste u elektronskoj opremi naizmenične struje (AC), posebno u radio opremi. Koriste se za blokiranje naizmjenične struje dok dozvoljavaju DC prolaz; induktori dizajnirani za ovu svrhu nazivaju se prigušnicama. Koriste se i u elektronskim filterima za razdvajanje signala različitih frekvencija, a u kombinaciji sa kondenzatorima za pravljenje podešenih kola, koriste se za podešavanje radio i TV prijemnika.

DeepMaterial Structural Bonding Adhesive Series
DeepMaterial metal i strukturno vezivanje koriste aktivator-stvrdnjavanje. Strukturalna ljepila donijela su tehnološku revoluciju poznatu kao "hladno vezivanje". Ova vrsta tehnologije skraćuje vrijeme montaže povezano s industrijskim lijepljenjem metala i stakla i montažom motora i magneta. Materijali se stvrdnjavaju nakon izlaganja UV/vidljivoj svjetlosti, toplini (za područja sjena) ili aktivatoru (za neprozirne površine).

Ljepila spajaju staklo, metal, plastiku, keramiku, magnete, punjeni najlon, fenolnu plastiku i poliamid, kao i različite podloge. Brzo stvrdnjavanje štedi prostor, rad i troškove usklađenosti sa propisima, čineći sastavljanje proizvoda lakšim i efikasnijim za proizvođače.

DeepMaterial strukturna ljepila služe za lako spajanje induktora i pogodna su za druge primjene uključujući:
· Metalno spajanje
· Namotaj zavojnice
· Sklop DC motora
· Vezivanje magneta
· Plitko zalivanje
· Sklop hardvera zvučnika
· Automobilske brave
· Potrošačka ambalaža
· Staklene armature
· Stakleni namještaj

DeepMaterial je razvio industrijska ljepila za pakovanje i testiranje čipova, ljepila na nivou ploča i ljepila za elektronske proizvode. Na osnovu ljepila, razvila je zaštitne folije, poluvodička punila i materijale za pakovanje za obradu poluvodičkih pločica i pakovanje i testiranje čipova.

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......