Slučaj u Vijetnamu: Ljepila za proizvodnju laptopa i tableta

Vijetnam je poznata zemlja sa tržišnom ekonomijom u nastajanju ovih godina, vijetnamska elektronika i industrija se razvijaju veoma dobro, a proizvođača elektronike je sve više, kao što je linija za sklapanje laptopa i tableta.

DeepMaterial pridaje važnost vijetnamskom tržištu montaže elektronike, nudimo ljepila za montažnu liniju za proizvodnju laptopa i tableta. DeepMaterial ljepila pružaju snažnu vezu tokom montaže elektronike dok štite komponente od potencijalnih oštećenja.

Današnji uređaji su stoga elegantniji i lakši od ranijih modela. Vijci i teže mehaničke komponente za pričvršćivanje zamijenjeni su lakšim, elektroničkim alternativama ljepljive trake. Iz toga slijedi da ova ljepila moraju pružiti jaku, stabilnu i dugotrajnu vezu.

Nedavne inovacije u elektronskoj industriji, kao što su hibridna vozila, mobilni elektronski uređaji, medicinske aplikacije, digitalne kamere, kompjuteri, odbrambene telekomunikacije i slušalice sa proširenom stvarnošću, dotiču gotovo svaki dio naših života. Ljepila za elektroniku su ključni dio sastavljanja ovih komponenti, s nizom različitih tehnologija ljepila dostupnih za ispunjavanje specifičnih potreba primjene.

Ljepila pružaju snažnu vezu dok štite komponente od štetnih učinaka pretjeranih vibracija, topline, vlage, korozije, mehaničkih udara i ekstremnih uvjeta okoline. Takođe nude svojstva toplotne i električne provodljivosti, kao i sposobnost UV očvršćavanja.

Gdje se na laptopu koriste ljepila i koje se vrste hemije ljepila koriste za različite aplikacije?

Postoje mnoge primjene ljepila u PC-ima i prijenosnim računalima – uglavnom za lijepljenje električnih komponenti. Akrili, epoksidi, UV očvršćivači, cijanoakrilati i hibridni lepkovi se koriste u sklapanju laptopa.

Neke tipične aplikacije uključuju:
· Lepak za lepljenje kućišta za okvir
· Zasun za lepljenje
· Ljepilo za spajanje šarki
· Lepak za lepljenje tastature
· Lepak za lepljenje ekrana osetljivih na dodir
· Ljepilo za spajanje objektiva kamere
· Lepak za lepljenje zvučnika
· Ljepilo za spajanje konektora
· Pogoni lepak za lepljenje
· Lepak za lepljenje ventilatora
· Ljepilo za spajanje magneta
· Ljepilo za lijepljenje PCB-a
· Lepak za lepljenje rashladnih tela
· Ljepilo za spajanje žice
· Ljepilo za etikete i bar kod
· Male gumene nožice za lepak za lepljenje na dnu

Svaka aplikacija ima svoje izazove, a proizvođači kvalitetnih ljepila rade s dizajnerima kako bi pregledali zahtjeve i ponudili najbolje rješenje za svaku primjenu.

Proizvođači laptopa i tableta zahtijevaju specijalizirane sisteme lijepljenja kako bi zadovoljili zahtjeve za poboljšanim dizajnom, konstrukcijom, funkcionalnošću i performansama laptopa. DeepMaterial ima širok izbor ljepila, tehničkih proizvoda traka i modula koji su posebno dizajnirani za prijenosna računala i mogu vam pomoći da postignete svoje dizajnerske i proizvodne ciljeve. DeepMaterial proizvodi takođe mogu poboljšati prenosivost i tanak dizajn najsavremenijih laptopa i mogu se proizvoditi.

Tražimo i globalne partnere za saradnju sa industrijskim ljepljivim proizvodima DeepMaterial, ako želite biti agent DeepMaterial-a:
Dobavljač industrijskog ljepila u Americi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Velikoj Britaniji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Australiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Kanadi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Južnoj Africi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Japanu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Europi,
Dobavljač industrijskog ljepila u Koreji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Maleziji,
Dobavljač industrijskog ljepila na Filipinima,
Dobavljač industrijskog ljepila u Vijetnamu,
Dobavljač industrijskog ljepila u Indoneziji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Rusiji,
Dobavljač industrijskog ljepila u Turskoj,
......
Kontaktirajte nas odmah!